ZEEVISSEN - 6e competitiewedstrijd 12-1-2020

Dit is een beetje het beeld van de 6e zeeviscompetitiewedstrijd, die wederom - wind o wind!! - gevist werd in het Noordzeekanaal. Nu wel op een ander parcours dan de vorige keer. Oud-Velsen was opgezocht, omdat de flats langs die stek ons nog wat beschermde tegen de stevige zuidwestenwind. Teun Boutsma ligt lekker uit de wind onderuit gezakt te wachten op wat komen gaat. Hij zei me: ik had zojuist een flinke beuk erop, maar vangen....ho maar. Vlak voor het eind van de wedstrijd ving Teun zijn enige vis: een steenbolkje van 17,5 cm....

Jeroen Wellink zit naast hem. Jeroen gooit het verst van allemaal en blijkbaar zat bij deze aflandige wind de vis ver, want hij ving de hele wedstrijd door wel zijn visje.Jeroen ving 8 steenbolken en een wijting toe, goed voor 178,5 cm aan vis. Jeroen werd daarmee de winnaar van de wedstrijd. Hij ontving de tegoedbon van Nipro's Hengelsport te Sint Maarten.

Een van zijn vissen was meteen de kleinste, een steenbolk van 16,5 cm. Net als de steenbolk van Siebe Wolfard, beide goed voor een pak koffie.Een prachtig getekende steenbolk met dwarsbanden op zijn lijf.


De grootste vis werd - net als bij de grootste vissen wedstrijd van een week eerder - gevangen door Dirk van de Zaan.


Dirk ving een bot van 38,5 cm. Hij won daarmee de prijs voor de grootste vis.

Het kiezen van de meest bijzondere vangst was een makkie. Hilbert van Weeghel sloeg weer toe!


Een prachtig getekende gewone zeedonderpad kwam op het pad van Hilbert.


Een hoog zwanger exemplaar. Dus: snel meten, foto's maken en zwemmen maar weer. In die buik zitten toch zeker 50 kleine zeedonderpadjes en zo'n visje vangen blijft altijd bijzonder.


Hilbert met zijn vangst.

In het algemeen klassement waren er flinke verschuivingen. Sytze van Wagtendonk heroverde - dankzij zijn 5e plaats van vandaag en een miskleun van diverse concurrenten - de koppositie.
En in het soortenklassement klom Peter Louman op naar de 3e plaats met 8 soorten. En als je dan bedenkt dat Peter nog geen gulletje heeft gevangen, zit een verdere opmars er mogelijk aan te komen. Koploper Renee van Nassauw met 9 soorten is hiermee gewaarschuwd.

In totaal werden er door de 23 aanwezige vissers slechts 73 vissen gevangen. Meest steenbolk, maar ook bot, schar, wijtingen en dus die gewone zeedonderpad.
Heel matig dus allemaal. De volgende wedstrijd zal er ongetwijfeld heel anders uit zien.

Dat wordt dan op zondagmorgen 26 januari de traditionele koppelwedstrijd. Nadere informatie volgt.

Ton.

 
12 januari 2020
Copyright 2013-2020