ZEEVISSEN.
De kop is er weer vanaf. De zeevissers hebben op zaterdagavond 4-1-2020 hun 1e wedstrijd van het jaar weer gevist. Het betrof de traditionele grootste vissen wedstrijd, die tot nu toe altijd op de zaterdagavond op de Noordpier gevist werd. Maar net als in december zaten de weergoden dwars en de Noordpier was afgesloten. Het parcours werd dan ook verlegd naar het Noordzeekanaal.

Een paar vissers hadden wat fysiek ongemak, eentje had een nieuwjaarsborrel, een andere visser vierde zijn trouwdag en weer een ander had zijn vergunning 2020 nog niet op orde, kortom er waren aardig wat afzeggingen. Wat minder was, was dat er ook 2 vissers waren die niet hadden afgezegd, maar ook niet op kwamen dagen. Dat gooit altijd de loting voor de stek in de war, want er ontstaan open plekken in het parcours. Maar goed, er waren toch altijd nog 18 vissers, die er voor gingen. Plus Jos Kaandorp, die last had met ingooien en daardoor niet mee kon vissen, Maar Jos wás er wel en meldde zich - bij afwezigheid van onze vaste meetmeester Pim - aan als meetmeester. Hulde Jos!

Het werd een wat taaie wedstrijd met niet al te veel aanbeten. Vaak ook rammels aan de top, maar de vis hing niet. Steenbolken, die aan het aas aan het plukken waren? Maar alle vissers vingen wel vis. De bedoeling van deze wedstrijd, die bij uitzondering met 2 hengels gevist mocht worden, is om ten eerste de grootste vis te vangen en ten tweede de grootste van elke soort. Voor de winnaars daarvan lag er een leuke prijs te wachten. Klaas Wijker had bij sponsers een aantal prijzen geregeld, waaronder de hoofdprijs. Dat was een dinerbon voor 2 personen bij Grieks Restaurant Irodion te Alkmaar.
Voorts een tegoedbon van Ferry Kroonen Vishandel en van restaurant 1480 een goede fles rode wijn.
Nipro's Hengelsport uit 't Rijpje stelde - ook traditioneel - een zeemolen ter beschikking, dit keer een Shimano Active Surf.

Uiteindelijk werden er 6 soorten vis gevangen, te weten bot, meun, wijting, puitaal, tong (jawel, meerdere maatse tongen en dat nog in januari!) en veel steenbolk.

Winnaar van de wedstrijd werd Dirk van de Zaan. Hij ving de grootste vis met een bot van 35,5 cm. Dirk kan dus naar de Griek!

2e Werd Henk Hietberg, die een meun ving van 25,5 cm, slechts een halve centimeter onder het clubrecord (98%).

3e Werd Peter Louman met een wijting van 34 cm (82,9 % van het clubrecord)

4e Werd Henri Bakker met een steenbolk van 27 cm (80,5 % van het clubrecord)

5e Werd weer Henri Bakker met een tong van 30 cm. Omdat er maximaal 1 prijs per deelnemer mogelijk was, ging de 5e prijs naar Siebe Wolfard, die een tong ving van 29,5 cm (73,8% van het clubrecord)

6e Werd Renee van Nassauw, die een hoogzwangere puitaal ving van 19 cm (62,2 % van het clubrecord).

Aangezien de vangsten gewoon meetelden voor het soortenklassement klom Renee van Nassauw door zijn vangst van de puitaal plus ook door de vangst van een meun naar de 1e plaats van het soortenklassement. Renee heeft nu als enige 9 soorten, gevolgd door 1 man met 8 soorten en 5 man met 7.

Volgende week zondag 12  januari staat alweer een competitewedstrijd op het programma.

Tot dan, Ton.
07 januari 2020
Copyright 2013-2020