ZEEVISSEN.
Op zondagmorgen 10-11-2019 werd de 3e zeeviscompetitiewedstrijd gevist op de Noordpier. En we konden onze handen dichtknijpen, want de dag ervoor had het er nog de hele dag gehoosd van de regen. Vanmorgen was het prachtig najaarsweer.De 24 aanwezige vissers waren niet voor niets gekomen, want er werd vis gevangen, véél vis. Zo ving Henri Bakker op de oude kop 26 wijtingen en Teun Boutsma op 1800 meter 1 wijting, 1 meun en 22 scharren. Jos Kaandorp ving op 1500 meter zelfs 27 scharren en slechts 1 wijting en Renee van Nassauw op de verre kop 1 gul, 2 steenbolken, 50 (!!) wijtingen en 8 scharren. In totaal 13,50 meter aan vis. Kortom, de vis zat overal, maar toch zoals gewoonlijk weer het meest rond de verre kop van de pier.

Maar die 61 vissen van Renee waren niet genoeg voor de overwinning. Vlakbij hem stond (wie anders...) Sytze van Wagtendonk.Sytze ving naast de scharren en wijtingen juist weer veel steenbolken. In totaal ving hij 62 vissen, 1 visje meer dan Renee. In meters 13,635; 13,5 centimeter meer dan Renee.
Deze vangst maakte Sytze de winnaar van deze wedstrijd, goed voor een tegoedbon bij Nipro's Hengelsport.


ee triplet schar

De prijs voor de grootste vis ging naar Rene Langedijk met een gul van 40 cm.   De prijs voor de kleinste vis was voor Marcus Zwart met een minuscule wijting van 13,5 cm.
Er werden veel wijtingen gevangen, maar die van 34 cm van Henk Hietberg was toch wel een bijzonder grote voor deze tijd van het jaar. Dat leverde hem ook een prijsje op.

Pim van der Burg kwam met een heel boekwerk van vangsten bij me; hij kon een sixpack bier mee naar huis nemen om een beetje af te koelen.

In het algemeen klassement heeft Sytze de koppositie terugverovert, op de voet gevolgd door het andere lid van de roostercommissie Peter Prins.

In het soortenklassement gaat Peter Prins ook aan de leiding met 7 soorten, vlak voor Rene Langedijk en Renee van Nassauw met ieder ook 7 soorten (maar minder centimeters).

De volgende wedstrijd is alweer op zondag 17 november. Dat is het Open Clubkampioenschap 2019 van HSV Alkmaar & Omstreken. De uitnodiging staat in een eerdere nieuwsmededeling. Open wil zeggen, dat ook vissers van buiten onze vereniging mee kunnen vissen, dus zeg het voort. 


 
10 november 2019
Copyright 2013-2020