ZEEVISSEN - 1e competitiewedstrijd 13-10-2019
De 1e competitiewedstrijd zeevissen werd gevist op zondagmorgen 13-10-2019 op het strand van Groote Keeten. Een prachtstek deze tijd van het jaar, die altijd goed is voor de vangst van veel botten en zeebaars. Zo ook vandaag.


Bij het voorbereiden van de wedstrijd ging er plotseling bij de strandafgang een groep mensen te water. Brrrrrr.....

Vlak naast John Dekker, een van de nieuw aangemelde vissers. John had de pech dat hij slechts een uurtje kon vissen (maar hij wás er!!), vandaar dat hij meteen bij aankomst alvast mocht beginnen, juist ja, recht voor de strandafgang. En ondanks de baders liet John meteen zijn visitekaartje zien. Binnen 5 minuten lag de eerste bot op het strand. Een mooie, 31 cm. Toen de andere vissers om half 9 begonnen te vissen, ging John gewoon door.


Een zeebaars van 32,5 cm. Er volgden nog 2 botten en een horsmakreeltje.

Dat horsmakreeltje van 9 cm was goed voor de prijs voor de kleinste vis. Het is tevens een evenaring van het clubrecord, dat sinds 2011 op naam staat van Jos Kaandorp.

Toen John moest vertrekken stond hij met 5 vissen stijf bovenaan. Uiteindelijk eindigde hij op de 10e plaats.

Ondertussen werden door andere vissers ook de eerste zeebaarzen gevangen.


Henri Bakker met een zeebaars van 44,5 cm.


Maar er is altijd baas boven baas. Kees Kraan ving de grootste zeebaars van de dag. 48,5 cm. Goed voor de prijs van de grootste vis.

Waren er ook bijzondere vangsten? Zeker. Rene Langedijk ving een kleine haring (bliek) van 10,5 cm. Goed voor de prijs van de meest bijzondere vangst van de dag. Tevens was dit een verbetering van het clubrecord, dat sinds 13-12-2014 op naam stond van Pjotr Vedder.
Het seizoen is dus uitstekend begonnen voor de recordlijst aller tijden: een evenaring van een record en een verbetering van een record en dat nog wel op het strand tijdens de 1e competitiewedstrijd!

Als John Dekker 10e werd, waren er dus 9 vissers met meer dan 5 vissen. Van die 9 man hadden er 3 10 vissen weten te vangen.

Winnaar van de wedstrijd werd Sytze van Wagtendonk, de kampioen van de afgelopen 2 seizoenen. Sytze liet dus zien, dat hij het bepaald nog niet verleerd is. Zijn 10 vissen hadden een lengte van 269 cm en waren goed voor de hoofdprijs van de wedstrijd.
2e Werd Klaas Wijker, ook 10 vissen. Lengte 226,5 cm.
3e Werd Jos Kaandorp, ook 10 vissen. Lengte 222,5 cm.

3 Vissers van het eerste uur. Wie gaat hen in het vervolg van de competitie het vuur aan de schenen leggen?

Een andere visser, die nieuw is in de competitie, Dirk van de Zaan werd verdienstelijk 13e met 4 vissen. Als hij niet 3 maal zijn lijn afgegooid had, dan had er misschien nog wel meer in het vat gezeten. Dat wordt dus voor de volgende wedstrijd het materiaal bekijken. Was de hoofdlijn te dun? Was de dikte van de onderlijn te dun? Zat er misschien een braampje aan zijn topoog? Huiswerk....

Al de aanwezige nieuwe vissers kregen een opschrijfboekje en een rvs meetlat. De meetlatten werden gemaakt én gesponserd door Jos Kaandorp. Bedankt Jos.

In de soortencompetitie staat 1 visser bovenaan met 4 soorten. U raadt het al: Sytze van Wagtendonk. Sytze ving bot, schar, zeebaars en wijting. Hij wordt met 3 soorten gevolgd door John Dekker.

De volgende wedstrijd gaat gevist worden op zaterdagavond 26 oktober.

Tot dan.

Ton Nientied.


 
13 oktober 2019
Copyright 2013-2019