Open baarskampioenschap van Alkmaar
Open Baarskampioenschap Alkmaar 13 oktober 2019.
Ons kampioenschap is evenals vorig jaar in de Beemsterringvaart aan de Oostmijzerdijk gehouden.
Het verzamelpunt was zoals gebruikelijk ’t Torenerf in Zuidschermer, maar de prijsuitreiking en verloting werd aan de overzijde in Het Zwarte Kerkje gehouden.
Met een vrij vaste kern van 32 deelnemers, werden in totaal 1046 baarzen gevangen, hetgeen een gemiddelde van 32,7 stuks opleverde. Vrijwel evenveel als het jaar daarvoor. Het weer zat erg mee, zacht en stil; dit na een week van storm en bakken regen.
Jeroen Buijs toonde ook vandaag zijn klasse en werd met een aantal van 61 stuks kampioen. Onze kersverse 4-voudig Nederlands kampioen Henk Roos werd 2e met 52 stuks. Arjan Sanders deed het prima en werd met 51 stuks derde. Sjaak Eckhardt werd zeer knap 4e met 47 stuks. Jan Agenant en Gerrit de Wind volgden met 46 stuks, vlak voor Peter Posthumus die tot 45 stuks kwam.
Zo te horen is er wel maatbaars verspeeld, maar helaas niet gevangen. Zodoende belandde het pondje paling op de prijzentafel.
Wij zien terug op een zeer geslaagd kampioenschap, met dank aan ’t Torenerf voor de prima accommodatie en verzorging, de groepjes tellers, onze palenuitzetters en de HHB voor het beschikbaar stellen van hun viswater.
De uitslag staat op de websitesite van "De Baarsvisser van het Jaar"  http://baarsvisservanhetjaar.nl/
Jan Agenant
13 oktober 2019
Copyright 2013-2020