Nooit te oud om te vissen
Vanochtend werden vier bewoners van ’t Rekerheem om 7 uur ’s ochtends verwacht in Rustenburg. In alle vroegte stond daar een hengel, verschillende attributen en een lekker ontbijt klaar om deze ochtend te gaan vissen. Dit werd mogelijk gemaakt door Hengelsportvereniging Alkmaar die dit speciaal voor de bewoners van ’t Rekerheem organiseerde

.
Als je ouder wordt en komt te wonen in een verzorgingshuis, is het niet meer vanzelf sprekend om ‘even’ een hengel uit te gooien.
Maar dat de wens om te vissen er is, heeft niks met leeftijd of een lichamelijke beperking te maken en dat is ook gebleken; aan de koffietafel in ’t Rekerheem kwam het vissen van vroeger al vaak ter spraken en werd wel eens de vraag gesteld of er niet gevist kon worden in het slootje naast het verzorgingshuis. Omdat er heel wat meer bij komt kijken dan alleen een hengel en een klapstoeltje, was die wens nog niet zo makkelijk te vervullen.


Dit kwam de HSV ter oren en samen met het zorgcentrum wilden wij het voor de bewoners mogelijk maken om te vissen. Wij hebben een rolstoelvriendelijke vis-plek georganiseerd inclusief een visvergunning en alle materialen die er nodig zijn om professioneel te kunnen vissen.


“Als Hengelsport vereniging willen we er voor jong en oud zijn”, zegt de voorzitter van Hengelsport vereniging Alkmaar. “Voor de jeugd organiseren we verschillende activiteiten zoals de viskaravaan en geven we visles op scholen en bij de JOL, maar ook voor eenzame mensen en ouderen organiseren we visbijeenkomsten om ze uit hun isolement te halen.”
De "mannen" vonden dat Marleen ook een vis mocht vangen en onthaken, dit  heeft Marleen keurig gedaan.Ook gaat onze dank uit naar Marleen en Piet, voor het begeleiden van onze 'ouderen jongeren" zoals ze zich zelf noemde, ook ontzettend bedankt voor het ontbijt en de lunch aan de waterkant.


totaal 106 vissen met een gewicht van 7,8kg
Als afsluiting kregen de 'ouderen jongeren" een tasje met inhoud aangeboden van de HSV en van Sportvisserij Midwest Nederland.
11 september 2019
Copyright 2013-2019